Radionica

Svake godine, ETNOFILm – zajedno s filmskim programom – organizira i radionice iz područja etnologije i antropologije, a na kojima je dosad sudjelovao veliki broj stranih i domaćih studenata i istraživača. Ove godine ETNOFILm kreće s višegodišnjim projektom Senzorne etnologije i novih medija.

Etnografski muzej Istre pokreće ovaj projekt u suradnji s Etnografskim muzejom iz Beograda, organizacijom soundimage

Laurent

culture (SIC) iz Bruxellesa te pet fakulteta (Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti i Filozofski fakultet, Frei Universitat iz Berlina, Aarhus University, Sveučilište u Ljubljani te Sveučilište u Beogradu) i regionalnim stručnjacima za nematerijalnu kulturnu baštinu. Cilj je projekta prezentirati mogućnosti sinergije senzorne etnografije, novih medija i modernih tehnologija u
procesima bilježenja, interpretacije i prezentacije nematerijalne kulture i kulture svakidašnjice.

U dvogodišnjoj seriji radionica, predavanja i terenskih istraživanja deset odabranih studenata s pet sveučilišta radit će na produkciji mrežne interaktivne mape koja će funkcionirati kao internetski arhiv te će istodobno omogućiti i široj publici edukaciju o nematerijalnoj kulturi Hrvatske i Srbije. Radionicu će voditi Laurent van Lancker.

 

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2013. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex