Novosti
Objavio/la: Sara Jurčić, 22.04.2015.

Prvi dan Festivala

7. ETNOFILm počinje sutra, 23. travnja! Već od jutarnjih sati imate priliku pratiti brojna filmska ostvarenja, a navečer uživati u koncertu etno skupine Veja u Rovinju.

U 11:00 sati budite s nama na projekciji ruskog filma Dzhokopay i upoznajte simpatičnu bakicu Šojku koja, unatoč velikoj obiteljskoj tragediji, i dalje “pjeva” i sretno korača kroz život. Nakon njezine priče pogledajte zašto i kako je u obitelji Ante Zlatka Stolice Svaki dan (je) Božić (11:35), a potom (11:50) upoznajte put kojim su indijski tinejđeri iz malog sela – odabirom neke više sile – postali Zvijezde Kotija. Na Muhamedovu divanu (13:15) čut ćete zanimljive priče njega, autorice i prijatelja koji su se okupljali svake srijede kako bi razgovarali o životu, a Yoani(no putovanje) ispričat će vam sve o slobodi govora u današnjoj Kubi kroz oči kontroverzne blogerice i aktivistice (13:55). Prije promidžbene pauze u programu, doznajte što u koricama skrivaju Knjige s umakom Remoulade (15:20) koje se prodaju na Grenlandu, a potom u Dobrom danu (15:55) provjerite, zajedno s redateljicom filma i prvom gošćom ETNOFILma, Clarom Kleininger, kakav su bračni spoj Moldavke i Japanci.

Nakon službenog otvorenja koje je predviđeno za 20:00 sati, imate priliku upoznati jedinog istarskog autora koji je odabran u službenu konkurenciju i doživjeti njegov snažni kratki film s Vama kroz život (20:15). Za kraj programa ostavili smo simpatičnu ekipu filma Niti (20:40). koja će vam predstaviti probleme transrodnih osoba u Zapadnoj Europi i pokazati koliko je rod fluidan. Publici će se uživo predstaviti i autorica Babette Bürgi. 

Osim što ćete prvog dana uživati u filmovima i druženjima s gostujućim redateljicama i redateljem, očekuje vas i glazbena poslastica za kraj (21:30). Dečki iz etno skupine Veja rasplesat će vas i oduševiti modernim aranžmanima tradicijske glazbe naših područja.

Cjelokupni program Festivala pogledajte ovdje. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a sva događanja prvog dana zbivaju se u Multimedijalnom centru.

Vidimo se!

Copyright 2013. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex