Glazbeni program

VejaVEJA

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i postoji od 2007. godine, a bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te njezinim izvođenjem u modernijim aranžmanima, koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Tako u svojim izvedbama koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas gitaru i cajon, u raznim kombinacijama. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Prvu postavu benda činili su Goran Farkaš, Saša Farkaš, Noel Šuran i Dragan Cvitan, a danas su članovi skupine Goran Farkaš, Saša Farkaš, Ljuban Rajić, Marko Pernić, Sebastijan Demark i Marijan Jelenić.

Do sad su se često predstavljali domaćoj i stranoj publici. Nastupili su na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festivalu u Pazinu, FolkHistria festivalu u Kopru (Slovenija), Viljandi Folk Festivalu u Viljandiju (Estonija), Španjolskoj,… Tijekom svoje turneje po Francuskoj, 2012. godine, nastupili su u jednom od najpoznatijih pariških jazz klubova “New morning”, gdje su bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke. 2013. godine sudjeluju na Archeo.S projektu u sklopu kojeg nastupaju u Grčkoj, Albaniji, Italiji i Hrvatskoj.

“Dolina mlinova” debitantski je album grupe Veja, izdan 2014. godine. Na njemu se nalazi 10 skladbi, od kojih su dvije autorske, a preostalih osam tradicijske s izmijenjenim aranžmanima. Album je sniman u pazinskoj dolini mlinova i u pulskom studiju Partyzan. Producent albuma je Marijan Jelenić (Nola), a mastering je radio Martin Swan. Album je nominiran za Porina, u kategoriji etno albuma godine.

Sretni smo što ove godine dečki otvaraju naš 7. ETNOFILm Festival!

Veja

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2013. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex