Nagrada

NAGRADA

Rino Banko - award

Festival etnografskog filma u Rovinju po vokaciji je mjesto  na kojem se susreću kreativni pojedinci, koji svojim raznovrsnim biografijama i projektima stvaraju interaktivnu platformu na kojoj se prikazuju filmovi, ali i odvijaju radionice koje spajaju živu zbilju i složenu teoriju interpretacije suvremene stvarnosti. U tom duhu, vec trecu godinu za redom,  ostvaruje se suradnja ETNOFILm festivala s riječkom Akademijom primijenjenih umjetnosti (APURI).

Mladi budući umjetnici, studenti kiparstva, studijskog programa Primijenjena umjetnost,  i ove godine sudjeluju u kreiranju vizualne komponente festivalskih nagrada. Stručno povjerenstvo APURI u sastavu izv.prof. Lara badurina, doc. Hrvoje Urumović, viši asistent Darija Žmak Kunić i umjetnički suradnik Dražen Vitolović, odlučili su da će ove godine izbor studenta koji izrađuje nagradnu skulpturu biti pozivnog karaktera. Već treću godinu, nagrada se izvodi u mediju keramike a odabrani Rino Banko, student II godine Primijenjenih umjetnosti, odabran je radi svog dosadašnjeg kreativnog rada na akademiji, isto kao i angažmana u timskom radu na kiparstvu APURI.

Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci drago je što će ju njezini studenti predstavljati na kreativnoj i internacionalnoj medijskoj smotri koja se odigrava u regiji, a također, u želji za razvijanjem stvaralaštva kod akademijinih studenata,  nadamo se novim izazovima koji mogu uslijediti iz ove suradnje.

Lara Badurina i Dražen Vitolović

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2013. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex