Festival

Dragi gosti i dugogodišnji prijatelji!

Ponovno smo u Rovinju i opet Vam nudimo tri dana inspirativnih audiovizualnih istraživanja ljudske prirode, produktivnih druženja i kvalitetnih umrežavanja.

U vremenu dubokih socijalnih i ekonomskih kriza – koje već godinama ne jenjavaju – prilika da produbimo interkulturne odnose i iskustva te da se upoznamo i surađujemo čini se važnijom nego ikad.

Redovit natjecateljski program 7. ETNOFILm festivala ove su godine za Vas odabrali selektori Bojan Mucko i dr. sc. Andrea Matošević, u žiriju su koji će te odabrane filmove ocijeniti kolegice dr. sc. Pille Runnel i dr. sc. Ines Prica te kolega Oliver Sertić, a najbolje ćemo filmove nagraditi pobjedničkim radom jednog od studenata kiparstva Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke. S ponosom Vam predstavljamo i početak projekta Sensory ethnography and New media arts: towards contemporary interpretations of ICH koji zajednički organiziraju ETNOFILm festival Etnografskog muzeja Istre, organizacija soundimageculture iz Brisela te Etnografski muzej u Beogradu.

U višegodišnjem projektu sudjelovat će odsjeci Etnologije i kulturne antropologije te Novih medija Sveučilišta u Zagrebu, kao i studenti srodnih smjerova Sveučilišta u Ljubljani, Beogradu, Berlinu i Aarhusu.

Uz glavna predavanja, terenska istraživanja, artist talk s prošlogodišnjim polaznicima vizualno-antropološke radionice, očekuje nas i koncert istarske etnoskupine Veja, ovogodišnjega kandidata za najugledniju hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma folklorne i etnoglazbe.

Nadam se da će Vas navedeni program obogatiti za još jedno lijepo i korisno iskustvo.

Hvala Vam što ste dio ETNOFILm-a.

Dobro došli!

Voditeljica Festivala

Tamara Nikolić Đerić

Početak ETNOFILm festivala 2009. godine vezan je uz okret Etnografskog muzeja Istre prema filmskim metodama muzejskog dokumentiranja nematerijalne baštine. Međutim, festival rođen takvim filmskim okretom nastavio je samostalan život, ne više nužno vezan uz nematerijalnu baštinu i dokumentaciju u užem smislu, već otvoren prema suvremenosti, širokom spektru tema, etnografiji svakodnevnice, socijalno angažiranim temama te općenito kritičkom propitivanju globalnih i lokalnih kulturnih fenomena.

 

Sponzori
Medijski sponzori
Suradnici

Copyright 2013. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex